Nyilvánossági feladatok

Pályázathoz kapcsolódó nyilvánossági feladatok ellátása

Az európai uniós forrásokból megvalósuló projektek speciális szakkommunikációt követelnek meg a pályázóktól. E kommunikációs elemek teljesítése kötelező, és egy elkülönített, másra át nem csoportosítható összegből finanszírozhatók. A projektek eredményeinek terjesztése sokszor felesleges tehernek tűnhet, azonban megfelelően menedzselve kiváló marketingfogás lehet a pályázó és projektje számára.

A pályázók többségétől általában távol áll a PR- és a marketingterület, vagy kezdőként foglalkoznak vele. Tapasztalat híján, legtöbbször a civil szervezeteknél, önkormányzatoknál, valamint a kis- és középvállalkozásoknál van szükség a projekt eredményeinek terjesztése során segítségre. Gyakori probléma, hogy ez a tevékenység elmarad, illetve csak egy része valósul meg, aminek az lehet az oka, hogy a pályázók az elején nem gondolják végig, mit is vállalnak. Általában a folyamat utolsó fázisa a terjesztés, ám ha nem építik be időben, akkor veszélyeztethetik a pályázat sikeres kimenetelét. Ezen hibák elkerülésére a Világ Kincse Kft. már a pályázat készítésekor figyel a tájékoztatás és kötelező nyilvánosság keretében vállalt feladatok ésszerű megvalósíthatóságára és igény szerint vállalja is az ott meghatározott feladatok végrehajtását, illetve az egyéb nyilvánossággal összefüggő PR- és marketingfeladat elvégzését az alábbiak szerint:

– projekttáblák elkészítése

– sajtómegjelenések, sajtógenerálás

– PR-cikkek írása, megjelentetése

– sajtótájékoztatók megszervezése, lebonyolítása

– rendezvények szervezése, levezetése

– fotó- és videodokumentáció készítése

– projekt honlap készítése

– projektnyitó és -záró rendezvények, állófogadások megszervezése.

A nyilvánosság biztosítási feladatok ellátásánál minden esetben az adott pályázatban vállalt követelményeknek megfelelően a pályázati útmutatót, az arculati útmutatót, és a kedvezményezettek tájékoztatási kötelezettségei című útmutatót szigorúan betartva járunk el, a teljesítés során igazodva a megrendelő igényeihez.